Még az utolsó utáni pillanatban is elkészíthetjük ezt a finom csemegét.
Tényleg könnyedén elkészíthetjük, ezt megígérem csak keverünk kavarunk és sütünk. Egy óra múlva már tányérra is tehetjük, tehát igazi last minute finomság, de a legjobb, hogy akár több nappal sőt egy héttel karácsony előtt is elkészíthetjük.
Ebből az adagból két őzgerinc formára elegendő süteményt tudunk sütni.
20 dkg cukor
25 dkg liszt+ a gyümölcsök átforgatásához pár dkg
2 tojás
1 kis doboz tejföl
1 csomag sütőpor
1 kis kupaknyi vanília aroma
10 dkg kandírozott trópusi gyümölcs keverék
5 dkg marcipán
1 tábla csokoládé
margarin és liszt a formához
A gyümölcsöket, a marcipánt és a csokoládét apró darabokra vágjuk és pár dkg (kb. 1,5 ek.) lisztbe forgatjuk. Ez azért szükséges, hogy ne a tészta aljára süllyedjen le az összes finomság, hanem egyenletesen kerüljön mindenhova belőlük.
A tojást és a cukrot fehéredésig keverjük egy habverő segítségével.
Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a vanília aromát és a tejfölt. Az egészet simára keverjük, majd hozzáadjuk a lisztbe forgatott finomságokat.
Egy őzgerinc formát alaposan kivajazunk majd vékonyan behintjük liszttel.
A massza felét a formába simítjuk. Ne feledjük két süteményt tudunk sütni ebből az adagból.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük.
Tűpróbával ellenőrizzük, mert sütőtől függően lehet kicsit hosszabb vagy rövidebb a sütési idő. Amikor nem ragad a tészta a tűre már el is készült.
Porcukorral megszórva tálaljuk.