Egy egyszerű klasszikus, ami nem utolsó sorban nagyon finom.
Tésztához:
6 tojás
15 dkg porcukor
1 dl olaj
2 ek. kakaópor
1 csomag sütőpor
5 púpozott ek. liszt
1 csipet fahéj
A túrós krém:
25 dkg margarin
30 dkg porcukor
45 dkg túró
A Fantás réteg:
7 dl Fanta narancs
2 ek kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
A 6 tojás sárgáját a porcukorral, olajjal, kakaóval, sütőporral, liszttel és a fahéjjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját.
Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ezalatt összekeverjük a túrós krémet, itt igazából annyit változtatok, hogy egy krémes réteget készítek, amit azzal érek el, hogy robotgéppel keverem össze a túrót, a cukrot és a margarint. Így egy sima krémet kapunk, de aki darabosabban szereti a túrós krémet az keverő lapát segítségével dogozza össze a hozzávalókat.
Amikor a piskóta kihűlt rásimítjuk a túrós réteget a tésztára.
A pudingot és a cukrot hozzáadjuk a Fantához, majd felfőzzük, mint ahogy egy egyszerű pudinggal tennénk, amikor krémessé vált az állaga lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.
Ahogy kihűlt rásimítjuk a túrós krémre és tálalásig hűtőbe tesszük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: