Anyacsavarintó

Fanta szelet, ahogy mi szeretjük

Egy egyszerű klasszikus, ami nem utolsó sorban nagyon finom.

Tésztához:

6 tojás

15 dkg porcukor

1 dl olaj

2 ek. kakaópor

1 csomag sütőpor

5 púpozott ek. liszt

1 csipet fahéj

A túrós krém:

25 dkg margarin

30 dkg porcukor

45 dkg túró

A Fantás réteg:

7 dl Fanta narancs

2 ek kristálycukor

2 csomag vaníliás pudingpor (főzős)

A 6 tojás sárgáját a porcukorral, olajjal, kakaóval, sütőporral, liszttel és a fahéjjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojások felvert habját.

Egy kivajazott, kilisztezett tepsibe simítjuk a masszát, majd 180 C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Ezalatt összekeverjük a túrós krémet, itt igazából annyit változtatok, hogy egy krémes réteget készítek, amit azzal érek el, hogy robotgéppel keverem össze a túrót, a cukrot és a margarint. Így egy sima krémet kapunk, de aki darabosabban szereti a túrós krémet az keverő lapát segítségével dogozza össze a hozzávalókat.

Amikor a piskóta kihűlt rásimítjuk a túrós réteget a tésztára.

A pudingot és a cukrot hozzáadjuk a Fantához, majd felfőzzük, mint ahogy egy egyszerű pudinggal tennénk, amikor krémessé vált az állaga lehúzzuk a tűzről és kihűtjük.

Ahogy kihűlt  rásimítjuk a túrós krémre és tálalásig hűtőbe tesszük.

WP_001562

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!