Nehogy kimaradjak a macaron napból, ezért egy régi macaron kreációmat vettem elő újra.
A macaront a Dining Guide-on megjelent Zazzi cukrászda receptje alapján készítettem
A linkre kattintva képekkel illusztrálva is megtalálhatjátok a folyamatot, szerintem jól lehet a leírás és a képek alapján dolgozni a recepttel.
Először úgy időzítettem, hogy ünnepekre megpihenjen a 2×110 g tojásfehérje ez 2 napot vett igénybe.
30 dkg cukorból és 7,5 dkg vízből szirupot főztem, ami akkor jó, ha szépen bugyog, nekem nincsen itthon hőmérőm így fogalmam nem volt mikor éri el a 118 C-os kívánt hőmérsékletet, így ránézésre dolgoztam, tehát vártam még olyan szép habos lett.
Robotgépbe tettem az első adag tojásfehérjét és elkezdtem felverni és közben óvatosan hozzácsorgattam a cukorszirupot, majd addig kellett verni még közepesen kemény nem lett a hab (na az én gépem amúgy is csak ilyet akar produkálni tojásfehérjéből, így ez kipipálva).
A vége felé pár csepp kék ételfestéket is kevertem hozzá.
Egy másik tálba a második adag tojásfehérjét elkevertem 30 dkg mandulaliszttel és 30 dkg porcukorral.
Összeöntöttem a szirupos és a mandulalisztes keveréket, elkeverjük és kevergetjük, amíg ki nem hűl, minő macera ez a macaron….
Habzsákba töltjük és korongokat nyomunk a sütőpapírra, úgy, hogy szép simák legyenek, na itt már kezdtem elveszíteni a türelmet és a cérnát.
Jöhet 30 perc pihi macaron-nak és készítőjüknek egyaránt.
160C-on 14 percig sütjük.
A töltelék már nagyon egyszerű lett, kicsi csokival megkentem a kihűlt korongokat és bográcsban főtt múlt évi szilvalekvárt kentem rá.
El kell mondanom nem lett a kedvenc édességem, főleg, ha nekem kellene megsütni őket. Nem azt mondom, ha cukrászdába szembe fog jönni talán veszek belőle, de itthon nem lesz a sütőm gyakori vendége.
Jelentem az elmúlt időszakban sem lettem macaron mániás, de egyszer azért muszáj megkóstolni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: