Anyacsavarintó

A türelem bodzaszörpöt terem

Csoóri Sándor: Tavaszi bodza-vers


Szoknyát varrat a bodza,
Így készül a tavaszra.
Csipkés szélűt és puhát,
Épp olyat mint nagyanyja.
Mert ha nem varratna,
Hát csupasz maradna.



Hihetetlen, hogy ismét itt a bodzaszezon, idén picit hamarabb nyílik a bodza is, érdemes résen lenni és finom szörpöt készíteni.

15 nagy bodzavirág
1,5-2 kg cukor (kevesebb(1,5kg), ha limonádészerűen szeretnénk és több(2kg), ha finom édesen)
2 db citrom
5 dkg borkősav
2,5 dkg citromsav
7 liter víz
A virágokat óvatosan megmossuk. A citromokat felszeleteljük. A borkősavat és a citromsavat a vízben feloldjuk, majd beletesszük a bodzát és a citromszeleteket. Letakarva 2 napig állni hagyjuk. Ezután hozzákeverjük a cukrot és ismételten 2 napig türelmesek vagyunk.
Leszűrjük és felforraljuk, majd tiszta üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban kihűtjük. Hónapokig eláll és felöntve vízzel, hozzáadva némi jeget fantasztikus üdítő.

 

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!