Most vettem észre, hogy költözésnél pár bejegyzés nem került át a cafeblogra, ez a sült burgonya Jamie Oliver-től viszont kihagyhatatlan.
Jamie Oliver szerint a világ legjobb sült krumplija (miért is ne hinnénk el neki 🙂 ). Legalábbis a karácsonyi műsorában így említette ezt a sült krumplit, azóta is töretlen a népszerűsége. Állíthatom, hogy az egyik legfinomabb sült krumpli kerekedett ki belőle, amit eddig ettem. Kívül tényleg ropogós, belül puha, a variációk száma végtelen. Készíthetjük libazsírral margarinnal, olíva olajjal, fűszerként szinte bármilyen zöld fűszer adható hozzá, mandarinnal, naranccsal is feldobhatjuk.
Most egy nagyon egyszerű variációt készítettem
Ahogy készül:
10 db krumpli (vagy amennyire éppen szükségünk van)
1 ek kacsazsír (házi)
fűszerkeverék
só,bors
A krumplit meghámozzuk és keresztbe kettévágjuk.
10 percig sós vízben főzzük.
Majd a tepsibe tesszük a zsírt és a krumplit úgy, hogy a végei legyenek felfelé, ahol elvágtuk az kerüljön a tepsire( huha, remélem ez így érthető 🙂 )
Megborsozzuk, sózni csak akkor kell, ha nem sós fűszerkeveréket fogunk használni.
1/2 órára betesszük a 180 C-os sütőbe, nem takarjuk le!
Fél óra után fogjuk a krumplinyomót és minden darab krumplit egyesével lenyomunk vele, annyira, hogy egy korong szerű formát kapjunk, vigyázzunk nem kell széttörni a krumplit csak óvatosan lenyomkodni.
Most jöhet rá a választott fűszerkeverék, jelen esetben sima sült krumpli fűszersót használtam.
Ismét 1/2 órára visszatesszük a sütőbe, most sem takarjuk le!
Fokhagymás tejföllel tálaltam, amit picit meghintettem pirospaprikával és szárított majorannával, valamint a hús mellett sütöttem narancskarikákat.
Nagyon-nagyon finom önmagában is, vagy hús mellé.
Érdemes ezt a variációt is kipróbálni.
Mar tobszor elkeszitettem,csak ajanlani tudom.