Anyacsavarintó

Üde borsókrémleves kolbász chips-szel

Ismét eljött a friss és üde krémlevesek ideje.  Előnyük, hogy gyorsan és könnyen elkészíthető és még finomak is.

Akár a teraszon is termeszthetünk friss borsót, egy kis útmutató az ültetéshez:

 forrás: http://www.growinggrub.co.uk/container/container01_frameset.htm

450 g zsenge zöldborsó

3,5 dl tejszín

3 ek. cukrozott sűrített tej

1 szál újhagyma

1 marék petrezselyem

só, bors, szerecsendió

1 pici darab friss gyömbér lereszelve

A tetejére kolbász chips, pirított kenyérkocka

vaj

reszelt sajtból is süthetünk korongokat a leves tetejére.

A felaprított újhagymát üvegesre pároljuk a kevés vajon, majd átforgatjuk rajta a borsót és az apróra vágott petrezselymet.

Felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje a borsót.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kevés szerecsendiót és a lereszelt friss gyömbért.

A borsót puhára főzzük. Kb. 15-20 perc

Elkeverjük benne a tejszínt és a sűrített tejet. Az ízeknek utána igazítunk, amennyiben szükséges.

Összeturmixoljuk a levest, átforraljuk és félretesszük, amíg megpirítjuk előbb a nagyon vékony kolbászszeleteket, majd a kolbász kisült zsírjában forró serpenyőben megpirítjuk a kenyérkockákat is.

Tálalásnál a kolbászból és a kenyérkockából készült levesbetétet a leves tetejére halmozzuk, aki szereti készíthet a még forró serpenyőben reszelt sajtból korongokat. A levest mentával díszíthetjük.

WP_001847

WP_001851

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!