A chilis bab is lehet igazán üde, mégpedig a friss koriandertől. Miután megkóstoljuk teljesen megváltozik a véleményünk a chilis babról. Meglepően üde egytálételt készíthetünk belőle ,így nem muszáj csak télen az asztalra kerülni ennek a finom egytálételnek, hanem akár egy nyári vacsorára is kiváló fogás.
1 kg darált sertéshús
1 üveg házi paradicsom/darabos/ vagy 2 konzerv darabolt paradicsom
chili por
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
1 kk. kristálycukor
kevés tej
2 konzerv vörös bab
2 konzerv csemege kukorica
1 kis csokor friss koriander
1 kis darab kecskesajt a tetejére (el is hagyható)
Tálalás rizzsel vagy tésztával
A vörös hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát olíva olajon üvegesre pároljuk, ezután rádobjuk a fokhagymát és átforgatjuk, figyelve arra, hogy a fokhagyma ne égjen le.
Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, felöntjük a paradicsommal és kevés tejjel(ha szükséges a tejjel főzés során még pótolhatjuk az elpárolgó folyadékot).
Sózzuk, borsozzuk , hozzáadjuk a chili port és cukorral ízesítjük. Amikor a hús már megpuhult és a szaft is elég sűrű hozzáadjuk a babot és a kukoricát, forralunk egyet rajta.
A rizst tálba szedjük és rákanalazzuk a chilis babot a tetejére apróra vágott koriandert és reszelt sajtot szórunk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: