Nem idei a recept, de még mindig nagyon finom és éppen aktuális
Hozzávalók
Eper
Gorgonzola sajt (kb 10 dkg)
Darált dió
Árvácska
Kicsi bazsalikomlevelek
Kevés olívaolaj (lehetőleg spray)
Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk és a belsejét karalábévájóval enyhén kivágjuk.
A kivájt gyümölcshúst félretesszük, ezzel töltjük meg a sajtot.
A sajtból akkora falatkát vágunk, hogy az eperbe tudjuk tölteni, majd félbevágjuk és megtöltjük az eper kivájt részével.
Nagyon enyhén olívaolajjal befújjuk a sajtot és darált dióba hempergetjük.
Beletesszük a félbevágott eperbe, majd rátesszük az eper másik részét és beletűzzük az árvácskát valamint a pici bazsalikomlevélkét.
Kedves Ilona!
Köszönöm szépen a pontosítást és teljesen igaz amit ír. Viszont a wikipedia is az általam epernek titulált(valójában földieper) gyümölcsöt azonosítja eperként http://hu.wikipedia.org/wiki/Eper_(n%C3%B6v%C3%A9nyfaj). Sajnos a mi korosztályunk az eperfa gyümölcsét már nem igazán ismeri és a legtöbb internet felhasználó és blogolvasó is az eper szót beírva a keresőbe a földieperrel azonos gyümölcs receptjét várja és mint eper keres a keresővel. Tehát a kereső optimális kihasználása érdekében, hogy minél többen idetaláljanak az oldalra az eper szót kell beírnom, a földieperre sokkal kevesebben keresnek rá. 🙁 Utoljára igazi faepret (nagyszülők így hívták) még 4-5 éves korom körül ettem, sajnos azóta sem találkoztam vele olyan ritka lett, amit én is nagyon sajnálok, bár már én is láttam eperfa csemetét a kertészetekben. Nagyon örülök, hogy ízlett a receptből készült csemege és további szép hétvégét kívánok!
Drága Krisztina!
Kipróbáltam a receptet, és finom volt. Azonban megjegyzésem lenne a recept leíráshoz, mégpedig:
EPER = eperfa termésével, ami az utak szélén és egy-egy helyen ma már újra a kertekben is megtalálható.
SZEDER = tüskés, főként az erdőkben, de ma már a kertekben is megtalálható, pl. nálam
“FÖLDI”-EPER = SZAMÓCA. Ez a finom nasi ebből készült.
Tehát pontosítanám a recept címét esetleg: VIRÁGZÓ FÖLDIEPERKERT ….
Megjegyzésem 70 évesen csak azért mertem megtenni, mert én pl. EPERFA eprének édességeit ill. receptjeit kerestem, és sajnos Önön kívül igen sokan összetévesztik az EPRET a FÖLDIEPERRREL, azaz magyarul szamócával.
Ne haragudjon a megjegyzésemért, de ez kikivánkozott belőlem. Egyébként a nasi igen finom, ajánlom másoknak is.
További szép napot és jó főzőcskét