Ennek a sütinek az illata és az íze is olyan, mint egy finom meggylevesé. Igaz szinte minden hozzávaló belekerült ebbe a finom sütibe, ami a meggylevest igazán ízletessé és üdévé teszi. A meggy frissen szedett volt, ami szintén sokat javított az ízeken. Elkészítés sütés nélkül kb. 10 perc, a meggy magozása vehet el csak egy picit több időt, de ennyit mindenképpen megér.
2-3 marék kimagozott meggy
18 dkg liszt
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy negyed rúd vanília belseje
4 tojás
3/4 csomag sütőpor
4 csipet fahéj
3 csipet szegfűszeg
2 dl tejszín (sűrű, magas zsírtartalmú tejszín)+ felvert habtejszín a tálaláshoz
zsemlemorzsa+vaj a forma aljára
Egy piteformát kivajazunk, megszórjuk egyenletesen zsemlemorzsával.
Egyenletesen elosztjuk a meggyet a forma alján
A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.
A tojásokat elkeverjük a 2 féle cukorral, a tejszínnel és a fűszerekkel
Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Szép sima tésztát kell kapnunk.
A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk.
180 C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, szép aranybarna kell, hogy legyen a teteje.
Porcukorral megszórjuk és tejszínhabbal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: