Anyacsavarintó

Meggyleves süteménybe zárva

Ennek a sütinek az illata és az íze is olyan, mint egy finom meggylevesé.  Igaz szinte minden hozzávaló belekerült ebbe a finom sütibe, ami a meggylevest igazán ízletessé és üdévé teszi. A meggy frissen szedett volt, ami szintén sokat javított az ízeken.  Elkészítés sütés nélkül kb. 10 perc, a meggy magozása vehet el csak egy picit több időt, de ennyit mindenképpen megér.

2-3 marék kimagozott meggy

18 dkg liszt

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor vagy negyed rúd vanília belseje

4 tojás

3/4 csomag sütőpor

4 csipet fahéj

3 csipet szegfűszeg

2 dl tejszín (sűrű, magas zsírtartalmú tejszín)+ felvert habtejszín a tálaláshoz

zsemlemorzsa+vaj a forma aljára

Egy piteformát kivajazunk, megszórjuk egyenletesen zsemlemorzsával.

 Egyenletesen elosztjuk a meggyet a forma alján

A sütőt előmelegítjük 180 C-ra.

A tojásokat elkeverjük a 2 féle cukorral, a tejszínnel és a fűszerekkel

Hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Szép sima tésztát kell kapnunk.

A tésztát a gyümölcsre öntjük, elsimítjuk.

180 C-on kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával mindenképpen ellenőrizzük, szép aranybarna kell, hogy legyen a teteje.

Porcukorral megszórjuk és tejszínhabbal tálaljuk.

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!