20 perc alatt elkészíthetünk egy ízletes vacsorát vagy ebédet és még a maradékoktól roskadozó hűtőt is felszabadítjuk az ide-oda rakosgatott felvágott, kibontott konzerv és sajtok alól.
Szerintem nem csak én vagyok úgy, hogy nem szívesen dobok ki élelmiszert, gondolom vagyunk így még páran.
Így biztos Ti is voltatok már úgy, hogy egy-egy maradék kolbász vagy sajtdarabot már nem akartátok beletenni szendvicsbe, de kidobni meg sajnáltátok, vagy éppen egy felbontott konzerv kukorica, bab vagy borsó figyel a hűtőben.
Ilyenkor szoktam egy mindent bele tésztát készíteni.
Na ennél a receptnél nem fogjuk így érezni magunkat:
kép forrása: http://blogitudes.com/tag/cooking/
4 személyre:
500 g spagetti
1 csomag bazsalikomos mozzarella
kb. 15 szelet kolbász vagy egyéb süthető felvágott pl. sonka
pár ek. kanál konzerv kukorica/bab/borsó vagy akár vegyesen
reszelt sajt
A tésztát kb. 11-15 perc alatt készre főzzük.
A kolbászt vagy egyéb felvágottat teflon serpenyőben átpirítjuk.
A tűzhely mellett több időt nem is kell tölteni.
A tésztát tányérra halmozzuk, rárakunk pár szelet sült kolbászt kevés zsírját is csöpögtethetünk rá. Rátépkedjük a bazsalikomos mozzarellát és ráhalmozunk ízlés szerint kukoricát, babot vagy éppen zöldborsót. Még jól megszórjuk reszelt sajttal és már tálalhatunk is.
Ilyen nagy melegben nagyon szoktam szeretni az egyszerűen elkészíthető, laktató vacsorákat. Ráadásul mindenki jól jár, a család jót evett, a hűtő kiürült.
Paradicsomos verzióban is kiváló