Anyacsavarintó

Gömbcukkini töltve, egészségesen

Ez a recept nálunk cukkini szezonban mindig előkerül, megunhatatlan.
80 dkg darált pulykahús
8 db gömbcukkini
1 üveg házi paradicsom/darabos/
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek. izsóp
1/2 csokor bazsalikom
1 ek. majoranna
olívaolaj
só, bors
1 kk. nyírfacukor
kevés tej
1 kis darab kecskesajt

 
A cukkinik húsát kiszedjük egy tálba, a magokat ne tegyük bele. A vörös hagymát és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd a vöröshagymát olíva olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a fokhagymát és az apróra vágott fűszereket, és a cukkini kivájt húsát jól átforgatjuk, ne sokáig, mert gyorsan leég. Hozzáadjuk a darált húst és fehéredésig pirítjuk, felöntjük a paradicsommal és kevés tejjel. Sózzuk, borsozzuk és nyírfacukorral ízesítjük. A húst puhára főzzük. Megtöltjük a gömbcukkiniket a bolognai szósszal, majd 180C-os sütőben a cukkini puhulásáig sütjük, mielőtt teljesen kész lenne, levesszük a cukkini “kalapjait” és kecskesajtot morzsolunk a szószra, a sütőben még pár percig sütjük. 

Kivesszük a sütőből, visszatesszük a cukkini kalapkáit és tálaljuk.

 

Kép-219

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!