Anyacsavarintó

Pörtschach-i torta

Ez a nagyon egyszerű torta, nagymamám egyik régi receptes könyvéből való és mint mindig nagyon finom.
Szerintem szinte elronthatatlan és viszonylag gyorsan elkészül, sőt nincs  szükséges az elkészítéséhez sok hozzávalóra, gyümölccsel tálalva nagyon finom.
A díszítésnél egy Mexicóból származó fűszernövényt használtam, aminek a nevét sajnos nem tudom, de ehető és citrom íze van a leveleinek, sokkal jobban hasonlít a citromra, mint a citromfű.

Pörtschachi torta

Hozzávalók:

Tészta:

12 dkg vaníliás cukor
6 tojás
10 dkg liszt

Töltelék:

5 evőkanál tej
4 evőkanál cukor
2 tojássárgája
14 dkg margarin
Pár csepp vaníliaaroma (ezt nem írja az eredeti recept)

Tetejére:

Durva kristálycukor (ezt elhagytam)

A 6 tojás sárgáját a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük. Végül a tojások felvert habját forgatjuk óvatosan bele.
Ebből a tésztából a recept szerint 3 lapot kellene sütni kivajazott, lisztezett tortaformában, mivel az én tortaformám picit nagyobb, ezért 2 lapot sütöttem belőle, szép világos színűre sütjük előmelegített sütőben 180 C-on.
Amíg sül a tészta elkészítjük a krémet.
Gőz felett egy habüstben habverővel sűrűre keverjük a tejet, cukrot és a tojások sárgáját. Adunk hozzá pár csepp vaníliaaromát. Amikor kihűlt hozzákeverjük a habosra kevert vajat. (na habosra nagyon ritkán keverem a vajat, így is nagyon szép lett a krém) 
A krémet a kihűlt tortalapra kenjük, ráhelyezzük a másik lapot és a tetejét is bevonjuk a krémmel.

Kép 128

Kép 129

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!