Anyacsavarintó

Nutellás jeges kávé tengeri sóval megbolondítva

Finoman édes, enyhén mogyorós és jégbe hűtött, sőt a tengeri só még némi pikáns ízt is kölcsönöz neki. Kell ennél több a boldogsághoz?

kb 2-3 dl erős kávé

1 tk. nutella, enyhén megolvasztva

ízlés szerint cukor

tej

1 csipet tengeri só

jég

A kávét főzzük jó erősre, én kotyogós kávéfőzőt használok. A nutellát enyhén melegítsük meg, hogy kicsit folyós állaga legyen. A kávéhoz keverjük hozzá még forrón a cukrot, ezt ízlés szerint, de figyeljünk rá, hogy a nutella is édesít.

Amikor a kávé kihűlt tegyünk tört jeget az üveg aljára kb 2 ujjnyi vastagon, erre kerüljön 1 csipet tengeri só, majd jöhet rá a kihűlt kávé, ezt engedjük fel tejjel és a végén keverjük hozzá a nutellát.

Az üveg száját vízzel nedvesítsük meg és kristálycukrot szórjunk a megnedvesített részre, a jegesebb hatás kedvéért.

kávé

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!