Anyacsavarintó

Melengető szilvaleves

Az időjárás is kezd ősziessé válni, ezért főzzünk valami finomat, ami kicsit jobbá teszi a napunkat. Mi lehetne jobb, mint egy őszi gyümölcsleves?

A leveshez:
40 dkg szilva
1 narancs reszelt héja
1 tk. citromlé
cukor/ízlés szerint/
1 cs vaníliás cukor
fahéj
szegfűszeg
2 kis doboz tejföl
2,5 ek. liszt
A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és fahéjas, szegfűszeges, vízben feltesszük főni.
Amikor elkezd forrni belereszeljük a narancs héját, hozzáadjuk a citrom levét és kb. fél órát főzzük.
A lisztet elkeverjük a tejföllel és forró levest merünk hozzá, habverővel simára keverjük végül beleöntjük a levesbe, keverünk és forralunk rajta és félretesszük picit hűlni, csak olyan kellemesen langyosra.
Még langyosan tálaljuk. A tetejére tehetünk tejszínt és diót.
Igazi testet és lelket melengető leves.
WP_000521

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!