Minden túlzás nélkül állítom, hogy ez az egyik legjobb vadas, na ezt nem én mondom, mert nekem olyan nagyon sok tapasztalatom nincs-e téren, de a család többi tagja, akik igenis nagy vadas rajongók állítják, hogy fantasztikus. Igaz nálunk a nyuszi tabu, mert én nem vagyok hajlandó elkészíteni, nálunk csak húsvéti nyúl formájában lehet jelen, de disznóhúsból is igazán kiváló.
1 kg sertéscomb
1 fehérrépa
1 sárgarépa
1 szelet zeller
1 vöröshagyma
4 babérlevél
10 szem szemes bors
2 ek mustár
3 ek liszt
2 kispohár tejföl
3 kiskanál cukor
só, bors
kakukkfű /ízlés szerint/
olaj
A húst szeletekre vágjuk, a babérlevéllel, kakukkfűvel, szemes borssal ízesített olajban 1 éjszakát pácoljuk.
Az olajat másnap leszűrjük,-a fűszereket félretesszük- felhevítjük és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük benne, ha sok lenne az olajunk a végén picit öntsünk le belőle. Visszatesszük az olajba a fűszereket és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Beletesszük a karikára vágott répát, zellert, a félbevágott hagymát, megsózzuk. A húst puhára főzzük. Amikor megpuhult kiszedjük a húst egy tálra, a babérlevelet és a borsot kivesszük a főzőléből, a zöldségeket pedig kevés főzőlével összeturmixoljuk. Az összeturmixolt zöldségeket visszahelyezzük a főzőlébe, majd mustárral, cukorral és kevés borssal, ha szükséges még sóval is ízesítjük. A lisztet összekeverjük a tejföllel, majd óvatosan a szafthoz keverjük, ezután visszatesszük a húst a szaftba és átforraljuk.
Zsemlegombóccal vagy spagettivel tálaljuk.
November 17. mutatom, hogy a maradék vadast és spagettit mire tudjátok még felhasználni, ígérem nagyon jó lesz. Érdemes lesz visszalátogatni.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: