Kakukkfüves vadas

Minden túlzás nélkül állítom, hogy ez az egyik legjobb vadas, na ezt nem én mondom, mert nekem olyan nagyon sok tapasztalatom nincs-e téren, de a család többi tagja, akik igenis nagy vadas rajongók állítják, hogy fantasztikus. Igaz nálunk a nyuszi tabu, mert én nem vagyok hajlandó elkészíteni, nálunk csak húsvéti nyúl formájában lehet jelen, de disznóhúsból is igazán kiváló.

 

1 kg sertéscomb

1 fehérrépa

1 sárgarépa

1 szelet zeller

1 vöröshagyma

4 babérlevél

10 szem szemes bors

2 ek mustár

3 ek liszt

2 kispohár tejföl

3 kiskanál cukor

só, bors

kakukkfű /ízlés szerint/

olaj

A húst szeletekre vágjuk, a babérlevéllel, kakukkfűvel, szemes borssal ízesített olajban 1 éjszakát pácoljuk.

Az olajat másnap leszűrjük,-a fűszereket félretesszük- felhevítjük és a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük benne, ha sok lenne az olajunk a végén picit öntsünk le belőle. Visszatesszük az olajba a fűszereket és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst. Beletesszük a karikára vágott répát, zellert, a félbevágott hagymát, megsózzuk. A húst puhára főzzük. Amikor megpuhult kiszedjük a húst egy tálra, a babérlevelet és a borsot kivesszük a főzőléből, a zöldségeket pedig kevés főzőlével összeturmixoljuk. Az összeturmixolt zöldségeket visszahelyezzük a főzőlébe, majd mustárral, cukorral és kevés borssal, ha szükséges még sóval is ízesítjük. A lisztet összekeverjük a tejföllel, majd óvatosan a szafthoz keverjük, ezután visszatesszük a húst a szaftba és átforraljuk.

Zsemlegombóccal vagy spagettivel tálaljuk.

November 17. mutatom, hogy a maradék vadast és spagettit mire tudjátok még felhasználni, ígérem nagyon jó lesz. Érdemes lesz visszalátogatni.

Tovább a blogra »