Matróztál- a finom egytálétel

Egy remek egytálétel hideg téli estékre.

 

Hozzávalók:

1 kg burgonya

60 dkg csirke mellfilé



Bors

Majoranna, 1 kávéskanál

Sülcsirke fűszerkeverék, ízlés szerint

2 gerezd fokhagyma

6 tojás

4-5 evőkanál tejföl

Kb. 0,5 liter lecsó

2 fej vöröshagyma

2 evőkanál tejszín

A krumpliból sült krumplit készítünk, – jelen esetben áttört, főtt krumplit ízesítettem sóval, borssal és azt használtam-, de az eredeti recept sült krumplit ír, majd egy tűzálló tál aljára rakjuk a burgonyát. Közben a csirke mellfilét kockára vagy csíkokra (ki, hogy szereti) vágjuk, és kevés olajon a sóval, borssal, majorannával és sült csirke fűszerkeverékkel, valamint az apróra vágott hagymával, fokhagymával, – amit előzőleg üvegesre pirítottunk-, puhára pároljuk. A lecsót ráöntjük, sózzuk, borsozzuk, ha szükséges és pár percig lassú tűzön összeérleljük. Ha ez megvan, ráöntjük a krumpli tetejére. Végül a 6 tojásból 4 evőkanál tejföllel, 2 evőkanál tejszínnel omlettet készítünk, amit a lecsós hús tetejére teszünk, és forró sütőbe tesszük kb. 15 percre.

 

Kép 272

Tovább a blogra »