Be kell vallanom nem rajongok a pohárkérm desszertekért, ha nyílik választási lehetőség akkor inkább a hagyományos szeletelt sütikre szavazok. Viszont ez a pohárkrém nagyon jól sikerült, krémes és aromás, nem hiába a kávé itt is megtette a hatását és dióval kombinálva, vaníliával bolondítva… egyszóval fincsiiii!
A tésztához:
4 tojás
35 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy pici aroma
10 dkg darált dió
20 dkg liszt
3/4 csomag sütőpor
fél dl kávé /jó erős/
vanília puding vagy sodó
a tetejére aszalt gyümölcs és narancs
A tojások sárgáját a kétféle cukorral fehéredésig keverjük. Hozzákeverjük a diót, a sütőporral elkevert lisztet és a kávét, majd beleforgatjuk a habbá vert fehérjét.
Kivajazott, lisztezett tepsibe simítjuk és 180 C-on tűpróbáig sütjük.
A vaníliás réteg jelen esetben lehet egyszerű vanília puding, tejszín ízű puding vagy sodó bármelyik remekül illik hozzá.
A tetejét aszalt gyümölcsökkel díszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: