Krinolinos lencseleves, hideg téli napok melengető levese, ráadásul költséghatékony is.
30 dkg lencse
1 kis kanál só, ecet és cukor
2 babérlevél
1/4 kiskanál feketebors
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál mustár
1 ek liszt
2 dl tejföl
a fél krinolin
1 marék petrezselyemzöldje
A lencsét egy éjszakára hideg vízbe ázni hagyjuk. Lábasba tesszük és felöntjük kb. 1.5 liter vízzel. A hagymát apró kockára vágva a babérlevéllel együtt beletesszük, majd fölforraljuk és puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a mustárral, a cukorral és az ecettel ízesítjük, a fokhagymát áttörjük és hozzákeverjük. A lisztet és a tejfölt elkeverjük, majd veszünk ki 1 merőkanállal a forró levesből és habverővel jól elkeverjük, ezután sűrítjük a levest a tejfölös liszttel. Tetszőleges formákra vágott krinolinokkal tovább főzzük a levest kb. 5 percig a vége felé rádobjuk a finomra vágott petrezselymet.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: