Krinolinos lencseleves-hideg téli napok levese

Krinolinos lencseleves, hideg téli napok melengető levese, ráadásul költséghatékony is.

30 dkg lencse

1 kis kanál só, ecet és cukor

2 babérlevél

1/4 kiskanál feketebors

1 nagyobb vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 evőkanál mustár

1 ek liszt

2 dl tejföl

a fél krinolin

1 marék petrezselyemzöldje

A lencsét egy éjszakára hideg vízbe ázni hagyjuk. Lábasba tesszük és felöntjük kb. 1.5 liter vízzel. A hagymát apró kockára vágva a babérlevéllel együtt beletesszük, majd fölforraljuk és puhára főzzük. Megsózzuk, borsozzuk a mustárral, a cukorral és az ecettel ízesítjük, a fokhagymát áttörjük és hozzákeverjük. A lisztet és a tejfölt elkeverjük, majd veszünk ki 1 merőkanállal a forró levesből és habverővel jól elkeverjük, ezután sűrítjük a levest a tejfölös liszttel. Tetszőleges formákra vágott krinolinokkal tovább főzzük a levest kb. 5 percig a vége felé rádobjuk a finomra vágott petrezselymet.
Tovább a blogra »