Anyacsavarintó

Pikáns sült sütőtök krémleves

Egy ilyen havas /esős naphoz igazán jól passzol ez a finom, enyhén pikáns krémleves. Finom, egészséges, krémes téli leves.

tök

1,2 liter húsleves

1 burgonya a húslevesben megfőzve

1 közepes sütőtök

1 közepes vöröshagyma

1 ek. vaj

2 tk. tejföl

2 csipet reszelt citromhéj

2 csipet chili (őrölt)

3 csipet petrezselyem

2 csipet kakukkfű

só, bors, cukor

A sütőtököt kb. 1 óra alatt 180 C-os sütőben megsütjük.

Amíg a tök kihűl a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk a vajon.  Ezt követően felöntjük a levessel, amiben a burgonyát már előzőleg megfőztük és a sütőtök húsát is hozzáadjuk. Jöhetnek a fűszerek, a borssal óvatosan bánjunk a chili miatt. A só, bors, cukor használatánál hagyatkozzunk a megérzésünkre és kóstoljuk meg miután felforrt a leves.

Forrás után már mehet is a turmixba a levesünk, szép krémes állagot kell kapnunk. Ezután visszatesszük a tűzre, az ízeket utánaigazítjuk végül belekeverjük a tejfölt. Forrás után félretesszük és kb. 5-10 perc múlva tálaljuk.

A leves tetejére tehetünk, pirított kenyérkockát, pirított sütőtökmagot, levesgyöngyöt, sült kolbászt vagy sült bacon kockákat is. A kész levest még nagyon pici olíva olaj cseppekkel bolondítjuk meg.

tökös

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!