Egy ilyen havas /esős naphoz igazán jól passzol ez a finom, enyhén pikáns krémleves. Finom, egészséges, krémes téli leves.
1,2 liter húsleves
1 burgonya a húslevesben megfőzve
1 közepes sütőtök
1 közepes vöröshagyma
1 ek. vaj
2 tk. tejföl
2 csipet reszelt citromhéj
2 csipet chili (őrölt)
3 csipet petrezselyem
2 csipet kakukkfű
só, bors, cukor
A sütőtököt kb. 1 óra alatt 180 C-os sütőben megsütjük.
Amíg a tök kihűl a kockára vágott hagymát üvegesre pároljuk a vajon. Ezt követően felöntjük a levessel, amiben a burgonyát már előzőleg megfőztük és a sütőtök húsát is hozzáadjuk. Jöhetnek a fűszerek, a borssal óvatosan bánjunk a chili miatt. A só, bors, cukor használatánál hagyatkozzunk a megérzésünkre és kóstoljuk meg miután felforrt a leves.
Forrás után már mehet is a turmixba a levesünk, szép krémes állagot kell kapnunk. Ezután visszatesszük a tűzre, az ízeket utánaigazítjuk végül belekeverjük a tejfölt. Forrás után félretesszük és kb. 5-10 perc múlva tálaljuk.
A leves tetejére tehetünk, pirított kenyérkockát, pirított sütőtökmagot, levesgyöngyöt, sült kolbászt vagy sült bacon kockákat is. A kész levest még nagyon pici olíva olaj cseppekkel bolondítjuk meg.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: