Tojásmentes gesztenyetorta, akár karácsonyra is

Ez egy igen dekoratív, laktató, tojásmetes és összességében szuper desszert, szerintem az egyik legjobb amivel mostanában találkoztam.

Nagyon kezdő háziasszonyok nagy meglepetést tudnak szerezni a családnak ezzel az elronthatatlan desszerttel.

Karácsonykor így könnyedén a főzésre lehet öszpontosítani az erőinket, mert ezt  a tortát 1-2 nappal előre is elkészíthetjük és a hűtőben remekül kivárja a sorát, ráadásul még jót is tesz neki a várakozás, az ízek összeérnek a krém megszilárdul és összeáll egy csodás tortává.

Az alap

50 dkg gesztenyemassza

20 dkg darált keksz

15 dkg margarin

20 dkg porcukor

1 dl rum /vagy 1 dl tej és rumaroma/

Krém

3 csomag főznivaló vaníliás pudingpor

9 dl tej

25 dkg margarin

25 dkg porcukor

Középre

kevés tej

kevés rum/vagy aroma/

1 nagy csomag babapiskóta

Tetejére

4 dl habtejszín

porcukor ízlés szerint

Az alaphoz a hozzávalókat robotgépben összekeverem, majd egy nagy tortaformába nyomkodom kb. 2 cm-es vastagságban. Beteszem a hűtőbe, amíg a pudingos réteg elkészül.

A pudingból és a tejből hagyományosan pudingot főzök, majd kevergetés mellett kihűtöm. A margarint és a cukrot habosra keverem és összedolgozom a kihűlt pudinggal.

A gesztenyés alap tetejére simítom a pudingos krém felét, a babapiskótát rumost tejbe mártom /nem áztatjuk el!/ és rárakom jó szorosan a pudingkrém tetejére, majd a maradék pudingot a babapiskótás réteg tetejére simítom.

A habtejszínt keményre felverem a cukorral, és már csak annyi dolgom maradt, hogy szépen rásimítom a pudingkrémre.

Minimum egy éjszakára a hűtőbe teszem.

Remekül szeletelhető és igen dekoratív, főleg, ha a tetejére még teszünk csokiforgácsot, vagy aszalt gyümölcsöt, mogyorót, vagy amit szeretünk.

Tovább a blogra »