A piskóta receptem igazán univerzális, mert használom gyümölcstorta alapként és pohár desszertekhez is. Karácsonykor és vendégváráskor gyakran előkerül ez a remek desszert, mert igazán elegáns és könnyen elfogyasztható. Vigyázat tényleg extra gyorsan elfogy!
A piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
1,5 ek olaj
margarin és liszt a forma kikenéséhez
A krémhez :
1 csomag vanília ízű pudingpor
4 dl tej
3 ek. porcukor
A tetejére:
Kevés fahéjjal ízesített kávé
A tetejére tejszínhab, csokiforgács vagy mézeskalács morzsa kerülhet.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük a habot. Ezután egy keverőtálba kanalazzuk a habot, majd a tojássárgákat egyenként hozzákeverjük, valamint az olajat és végül a lisztet egy keverő lapát segítségével beleforgatjuk amíg szép sima tésztát nem kapunk.
Egy tepsit alaposan kikenjük margarinnal, vékonyan behintjük liszttel és a tésztát a formába simítjuk.
Alul-felül sütésre állítva a sütőt előmelegítjük és 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűvel ellenőrizzük a tésztát, ha nem ragad a tűnkre a tészta, akkor elkészült.
Ezalatt megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Kövessük a csomagoláson előírtakat, csak a tej és cukor mennyiségét változtassuk, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.
Miután a piskóta kihűlt elkezdhetjük falatnyi darabokra vágni majd a piskótát és a krémet poharakba rétegezni.
Amikor elkészültünk a rétegezéssel kevés fahéjjal és cukorral ízesített hideg kávéval meglocsoljuk az elkészült desszertet.
Tálalásig hűtőbe tesszük az elkészült pohárkrémeket.
Tálalás előtt tejszínhabot teszünk rá és csokiforgáccsal vagy mézeskalács morzsával megdíszítjük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: