Tavasszal szeretem a színeket az asztalra varázsolni és nem utolsó sorban finom és egészséges ételt tenni a család elé egy-egy nehéz nap után, vagy éppen reggelire. A blog ráncfelvarráson és tavaszi megújuláson esik át, de azért jut idő egy-egy színes tavaszi finomság elkészítésére.
Mutatom is a családom kedvenceit.
Olyan mutatós és színes ételeket válogattam össze, amihez tényleg nem kell konyhatündérnek lenni és az elkészítésük sem bonyolult, ráadásul még bókokat is begyűjthetünk.
01 | Mindent bele saláta
Vegyük elő az összes zöldséget, ami otthon van tépkedjük és vágjuk össze őket. Ezután egy joghurthoz kevés mézet, mustárt, sót és borsót adunk, majd jól összekeverjük a salátával. Egy nagyobb méretű pogácsaszaggatót megtöltünk a keverékkel, majd óvatosan levesszük róla és így szép, rendezett salátástálat kapunk. Végezetül szórjunk sajtot a tetejére.
02 | Tavaszi tekercs, egyszerű salátával.
A tavaszi tekercset általában készen szoktam venni, de mellé egy nagyon egyszerű salátát bőven belefér az időmben összeállítani. A salátába csak uborka, paradicsom és lilahagyma kerül, amire kevés tengeri sót szórok és jól összekeverem. Tálaláskor a kedvenc öntetünket tegyük rá. Igazán egyszerű, de szép tál.
03 | Minden jóval megtöltött pogácsa
A pogácsához gyakran ezt a receptet használom:
1/2 kg túró
1/2 kg liszt
1/2 kg margarin
3-4 kávéskanál só
1 tojás a tetejére
Ezt az egészet összegyúrjuk, bedobjuk a hűtőbe, ahol megpihen egy éjszakát és másnap már csak nyújtjuk, szaggatjuk, tojással megkenjük, majd megsütjük és végül megesszük.
Azonban, ha nincs időnk bármilyen pogácsa megteszi, amit szeretünk. A pogácsát kettévágom és egyszerűen megtöltöm azokkal a finomságokkal, amit a hűtőben találok, egyik legjobb módja a hűtő kiürítésének.
Nálam ezek szokta belekerülni:
-sajtok
– maradék sültek
– mindenféle zöldség
– esetleg maradék franciasaláta, vagy bármely más könnyen romlandó saláta
04 |Egyszerű saláta vacsora
Ez szintén egy remek módja a pogácsa feldobásának.
Elkészítem az egyik legegyszerűbb salátámat, amibe kerül kukorica, borsó, alma és némi jó minőségű majonéz.
05 | Tavaszi zsongás smoothie
Gyakran fogyasztom reggelire és vacsorára egyaránt.
1 banán
1 nagy marék fagyasztott eper (ha friss epret használunk, akkor pótoljuk 2-3 jégkockával)
2-3 db friss bazsalikom levél +díszítés
½ marék dió+ némi darált dió a tetejére
4 dl tej
Nagyon kevés vanília aroma, vagy egy negyed vanília rúd belseje
1 ek. méz, vagy ízlés szerint lehet picivel több is
1 csipet frissen őrölt bors
Minden dobjunk a turmixgépbe és pár másodpercig turmixoljuk össze a hozzávalókat.
Pohárba töltjük, a tetejét megszórjuk darált dióval és bazsalikom levéllel díszítjük.
Nálatok milyen a tavaszi ételek készülnek?
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: