Anyacsavarintó

Habos tekercs - akár a hóesés

Ez a sütemény méltó dísze lehet a karácsonyi asztalnak.

Igazi hófehér finomság, amit akár 1 nappal karácsony előtt is elkészíthetünk, így 24.-re már csak a főzés marad a süti meg pihenhet a hűtőben várva, hogy az ünnepi asztal dísze legyen.

WP_000828

A piskótához:

5 tojás

15 dkg kristálycukor

1 ek. liszt

2 ek. kakaó

A piskótába és a piskótára:

0,5 l édesített cukrászhab

A díszítéshez:

csokiforgács, vagy cukordíszek

A tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és ezzel is jól elkeverjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgával elkevert cukros, kakaós, lisztes masszához forgatjuk. Szép sima tésztát kell kapnunk. Egy nagyobb tepsibe simítjuk, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk.

Megsütjük, ez kb 8-10 percet vesz igénybe, 180 C-on alsó-felső sütésre állítva a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük.

 A sütő ajtaját az első 5 percben semmiképpen ne nyissuk ki!

Eközben a cukrászhabot keményre felverjük.

Miután megsült félretesszük hűlni,  ne  tűzforró, inkább éppen csak langyos legyen a piskótánk. Kb. a piskóta negyedére rákenjük a habot és óvatosan feltekerjük. Kívülről is habbal vonjuk be, ezt a műveletet egy kenőlapáttal a legegyszerűbb elvégezni.

Végül tetszés szerint díszítjük, ez lehet csokiforgács, cukorgyöngy vagy éppen amit szeretnénk csak a képzeletünk szab határt.

WP_000835

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!