Ez a sütemény méltó dísze lehet a karácsonyi asztalnak.
Igazi hófehér finomság, amit akár 1 nappal karácsony előtt is elkészíthetünk, így 24.-re már csak a főzés marad a süti meg pihenhet a hűtőben várva, hogy az ünnepi asztal dísze legyen.
A piskótához:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
1 ek. liszt
2 ek. kakaó
A piskótába és a piskótára:
0,5 l édesített cukrászhab
A díszítéshez:
csokiforgács, vagy cukordíszek
A tojássárgájákat a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk a lisztet, a kakaót és ezzel is jól elkeverjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tojássárgával elkevert cukros, kakaós, lisztes masszához forgatjuk. Szép sima tésztát kell kapnunk. Egy nagyobb tepsibe simítjuk, amit előzőleg sütőpapírral kibéleltünk.
Megsütjük, ez kb 8-10 percet vesz igénybe, 180 C-on alsó-felső sütésre állítva a sütőt. Tűpróbával ellenőrizzük.
A sütő ajtaját az első 5 percben semmiképpen ne nyissuk ki!
Eközben a cukrászhabot keményre felverjük.
Miután megsült félretesszük hűlni, ne tűzforró, inkább éppen csak langyos legyen a piskótánk. Kb. a piskóta negyedére rákenjük a habot és óvatosan feltekerjük. Kívülről is habbal vonjuk be, ezt a műveletet egy kenőlapáttal a legegyszerűbb elvégezni.
Végül tetszés szerint díszítjük, ez lehet csokiforgács, cukorgyöngy vagy éppen amit szeretnénk csak a képzeletünk szab határt.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: