Anyacsavarintó

Szilveszteri rágcsáló - 3 variáció

Szilveszter alkalmából mindig készítek valamilyen sós rágcsálnivalót, amit szósszal, vagy csak úgy magában kínálok. Ez legtöbbször valamilyen húsos, sajtos jellegű sütemény.

A nagy kedvencemre, a leveles tésztára hoztam most három variációt.

A nagy előnye:

  • egyszerű
  • gyorsan elkészíthető
  • nem igényelnek konyhai tapasztalatot
  • kevés hozzávalóval dolgozunk
  • ízletesek
  • szilveszterkor, nagyobb összejöveteleken garantált a siker
  • szósszal és szósz nélkül, önmagában is remek sörkorcsolya
  • nincs nagy kosz a konyhában az elkészítést követően sem

Háromféle variációt szeretnék megmutatni, egytől egyig egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek.

Szükséges:

  • leveles tészta (2 csomag)
  • tejföl
  • Piros Arany
  • olaszos fűszerkeverék, ami lehet friss, vagy szárított
  • bacon/párizsi/szalámi ízlés szerint
  • sajt
  • 1 tojás

A tejfölt összekeverjük a Piros Arannyal, és a fűszerekkel, kóstolgatással alakíthatjuk ki a ízlésünknek megfelelő kellemes ízt.

Ez lesz a mártogatós és a tekercs alapja is.

WP_001671

WP_001676

A leveles tésztát kiterítjük, megkenjük a tejfölös krémmel, feltekerjük és késsel kb. ujjnyi darabokra vágjuk, a felvert tojással megkenjük és sütőpapírral bélelt tepsin 180 C-on  szép aranybarnára sütjük.

A leveles tésztából süthetünk sima csíkokat is, amelyeket a felvert tojással megkenünk és szezámmaggal, vagy ízlés szerinti magvakkal megszórva aranybarnára sütünk.

Máris elkészült kétféle variáció.

A harmadik variáció a “legnehezebb”.

A tésztát ismét kiterítjük, a felvert tojással megkenjük, reszelt sajtot szórunk rá, majd ráfektetjük az ízlés szerinti felvágottat. Függőlegesen csíkokra vágjuk, megcsavarjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és ismét megkenjük a tojással, ezúttal kívülről.

Alsó-felső sütésen, kb. 175 C-on aranybarnára sütjük.

 

BUÉK!

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!