Imádjuk a képviselőfánkot, nem gondolnám, hogy egyedül vagyunk ezzel.
Az elmúlt időszakban többször készítettem és több krémvariációval, a dióhabtól kezdve a gesztenyén át (ősz van, kihagyhatatlan volt) a túrós-meggyes, nutellával ízesített tejszínhabbal töltött és hagyományos vaníliás-tejszínhabos változatokig. Bátran állíthatom, hogy krémek terén itt is csak a képzeletünk szab határt, nagyon finom bármilyen habos krémmel.
Az alaptészta:
3 dl víz
18 dkg margarin
18 dkg liszt
csipet só
5 tojás
A vizet és a margarint felforraljuk, közben óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a csipet sót. Állandó, gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félrehúzzuk és addig kevergetjük a tésztát még majdnem kihűl, de mielőtt teljesen kihűlne egyenként hozzákeverjük a tojásokat
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egy evőkanál segítségével diónyi gombócokat halmozunk a tepsire, figyelve, hogy elegendő távolságot hagyjunk közöttük, mert sütés közben nőnek.
3/4 órát pihentetjük, majd 180 C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük, figyeljünk rá, hogy a sütőt ne nyitogassuk sütés közben.
Sütőrácsra rakosgatjuk és csak azután vágjuk fel a fánkokat, hogy kihűltek.
Már csak annyi a dolgunk, hogy a tetszés szerinti krémmel megtöltsük.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: