Anyacsavarintó

Képviselőfánk

Imádjuk a képviselőfánkot, nem gondolnám, hogy egyedül vagyunk ezzel.

Az elmúlt időszakban többször készítettem és több krémvariációval, a dióhabtól kezdve a gesztenyén át (ősz van, kihagyhatatlan volt) a túrós-meggyes, nutellával ízesített tejszínhabbal töltött és hagyományos vaníliás-tejszínhabos változatokig. Bátran állíthatom, hogy krémek terén itt is csak a képzeletünk szab határt, nagyon finom bármilyen habos krémmel.

WP_000608

Az alaptészta:

3 dl víz

18 dkg margarin

18 dkg liszt

csipet só

5 tojás

A vizet és a margarint felforraljuk, közben óvatosan hozzákeverjük a lisztet és a csipet sót. Állandó, gyors kevergetés mellett sűrűre főzzük. Félrehúzzuk és addig kevergetjük a tésztát még majdnem kihűl, de mielőtt teljesen kihűlne egyenként hozzákeverjük a tojásokat

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egy evőkanál segítségével diónyi gombócokat halmozunk a tepsire, figyelve, hogy elegendő távolságot hagyjunk közöttük, mert sütés közben nőnek.

3/4 órát pihentetjük, majd 180 C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük, figyeljünk rá, hogy a sütőt ne nyitogassuk sütés közben.

Sütőrácsra rakosgatjuk és csak azután vágjuk fel a fánkokat, hogy kihűltek.

Már csak annyi a dolgunk, hogy a tetszés szerinti krémmel megtöltsük.

WP_000613

WP_000617

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!