Anyacsavarintó

Karácsonyi pohárkrém

A piskóta receptem igazán univerzális, mert használom gyümölcstorta alapként és pohár desszertekhez is. Karácsonykor és vendégváráskor gyakran előkerül ez a remek desszert, mert igazán elegáns és könnyen elfogyasztható. Vigyázat tényleg extra gyorsan elfogy!

 WP_000753

A piskótához:

4 tojás

10 dkg cukor

10 dkg liszt

1,5 ek olaj

margarin és liszt a forma kikenéséhez

A krémhez :

1 csomag vanília ízű pudingpor

4 dl tej

3 ek. porcukor

A tetejére:

Kevés fahéjjal ízesített kávé

A tetejére tejszínhab, csokiforgács vagy mézeskalács morzsa kerülhet.

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük a habot. Ezután egy keverőtálba kanalazzuk a habot, majd a tojássárgákat egyenként  hozzákeverjük, valamint az olajat és végül a lisztet egy keverő lapát segítségével beleforgatjuk amíg szép sima tésztát nem kapunk.

Egy tepsit alaposan kikenjük margarinnal, vékonyan behintjük liszttel és a tésztát a formába simítjuk.

Alul-felül sütésre állítva a sütőt előmelegítjük és 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűvel ellenőrizzük a tésztát, ha nem ragad a tűnkre a tészta, akkor elkészült.

Ezalatt megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Kövessük a csomagoláson előírtakat, csak a tej és cukor mennyiségét változtassuk, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.

Miután a piskóta kihűlt elkezdhetjük falatnyi darabokra vágni majd a piskótát és a krémet poharakba rétegezni.

Amikor elkészültünk a rétegezéssel kevés fahéjjal és cukorral ízesített hideg kávéval meglocsoljuk az elkészült desszertet.

Tálalásig hűtőbe tesszük az elkészült pohárkrémeket.

Tálalás előtt tejszínhabot teszünk rá és csokiforgáccsal vagy mézeskalács morzsával megdíszítjük.

WP_000758

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!