Egy igazán fantasztikus pohárkrém a csokoládé és a levendula bódító illata és íze, felkavarja az érzékeinket rendesen.
Érdemes nagyon jó minőségű alapanyagokat használni, mert az ízek így lesznek élvezetesek.
Az alapötlet Jamie-től származik az ő receptjén alakítgattam és egy isteni pohárkrém lett belőle.
Köszi Jamie!
A recept előtt egy-két kedvenc képem, hogy a szemünk is gyönyörködjön, ha már a levendulaméz a főszereplője ennek a receptnek.
Miután kigyönyörködtük magunkat a képekben jöjjön a recept
Csokoládékrém levendulamézzel
25 dkg jó minőségű étcsokoládé
8 dkg vaj
3,5 dl magas zsírtartalmú tejszín
2 tojás
2 kávéskanál levendulás méz
Egy lábasban vizet melegítünk, majd ráhelyezünk egy másik lábast, ami pontosan beleillik, így gőzfürdő felett elkezdjük megolvasztani a csokoládét, közben hozzáadjuk a vajat. Lehúzzuk a tűzről, pont akkor amikor a csokoládé megolvadt. Robotgépben a tejszínt elkezdjük felverni.
Egy tálba villával felverjük a tojást és hozzáadjuk a mézet, majd a csokoládét és végül a tejszínt, amit óvatos nagy mozdulatokkal forgatunk a krémbe.
Pohárba vagy tálkákba öntjük és hűtőbe tesszük fogyasztásig.
A tetejére csokiforgácsot szórunk.
Ami levendulás csak jó lehet!Nagyon csábító, csak az a nyers tojás ne lenne benne!Margó
Kész kísértés:)