Anyacsavarintó

6 tojás =>3 fagyi gép nélkül elkészíthető

Nincs is ennél jobb alkalom, hogy készítsünk pár adag finom fagyit, kint legalább 35 fok van és ha éppen nem a strandon hűsölünk nagyon jól jöhet egy hűs csemege, ráadásul nagyon gyorsan elkészül, mert ebbe a melegbe kinek van kedve sok időt a konyhában tölteni.

Ime így készülnek a villámgyors fagyik gép nélkül és mindössze 6 tojásból, de csak a sárgájából, viszont nem hagyhattam a fehérjét sem kárbaveszni, így ebből is jégkrém készült, ami talán inkább sorbet, vagy valahol a kettő között. Így lett háromféle jégbe hűtött finomság.

A három fagylalt:

Citrom
Banán
Kávé

Citromfagyi:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 citrom leve és reszelt héja(ez utóbbi el is hagyható, bár finomabb ízt kap tőle)

A tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a cukor felét, majd a vége felé a cukor másik felét, a citrom levét és reszelt héját is, majd műanyagdobozba kanalazzuk és mehet a hűtőbe.

Banánfagyi:

3 tojásfehérje
10 dkg porcukor
1 banán

A tojásfehérjét elkezdjük felverni, apránként hozzáadjuk a porcukrot és a vége felé hozzákeverjük a villával összenyomott banánt. Dobozba tesszük és mehet ez is a fagyasztóba.

A 3 tojásfehérjét le is tudtuk és most jöjjön a kávéfagylalt, ami miatt az egésznek nekikezdtem.

Kávéfagylalt:

6 tojássárgája
1 dl kávé
10 dkg kristálycukor
2 dl tejszín
2 tk. kakaópor

A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd a kávéval habosra. A tejszínt kemény habbá verjük( ha valaki szükségét érzi adhat hozzá habfixálót, igaz az picit elnehezíti a fagylalt állagát, de úgy is finom), majd a kakaóval együtt belekeverjük a tojáskrémbe. Dobozba kanalazzuk és a hűtőbe tesszük, óránként érdemes keverni rajta, hogy egyenletesen fagyjon meg.

Lényegesen olcsóbban tudunk otthon előállítani fagylaltot, mint a bolti és szerintem finomabb is, mert a 6 tojásból lett 3 doboz fagylalt. Érdemes vele megpróbálkozni,  még fagyi gépre sincs szükségünk és a gyerekek, felnőttek egyaránt örülnek egy kis házi jeges csemegének.

Kép 123 Kép 125 kávé

 

 

Tavaszi zsongás smoothie

Igazi ízzsongás ez a smoothie, nem mondom, hogy teljesen hagyományos ízvilág, mert a bazsalikom és az eper igazi ízbombák külön-külön is, egybe meg főleg. Rettentő jólesik egy kora tavaszi napon akár reggelire, akár délután a napon elfogyasztva egy friss hűsítő gyanánt.

Amit még nagyon szeretek a smoothie-ban, hogy nem kell pontosan méricskélni az adagokat, sokféle gyümölcsöt, magokat, joghurtokat vehetünk és csak egyszerűen összeturmixoljuk. Bátran lehet kísérletezni a hozzávalókkal és ízekkel.

Előfordult, hogy müzli szeletet dobtam bele és még az sem rontotta el. 🙂

Bátran kísérletezzetek és smotthie-ra fel!

Ettől igazán jól fog indulni a napunk.

 

1 banán

1 nagy marék  fagyasztott eper (ha friss epret használunk, akkor pótoljuk 2-3 jégkockával)

2-3 db friss bazsalikom levél +díszítés

½  marék dió+ némi darált dió a tetejére

4 dl tej

Nagyon kevés vanília aroma, vagy egy negyed vanília rúd belseje

1 ek. méz, vagy ízlés szerint lehet picivel több is

1 csipet frissen őrölt bors

Minden dobjunk a turmixgépbe és pár másodpercig turmixoljuk össze a hozzávalókat.

Pohárba töltjük, a tetejét megszórjuk darált dióval és bazsalikom levéllel díszítjük.

 

WP_001600

 

 

45 perces gyümölcstorta

Hihetetlen, de 45 perc alatt tényleg elkészíthető otthon is egy gyümölcstorta.

Nem éri meg boltban vásárolni a sokszor már kicsit szikkadt gyümölcstorta alapot, amikor otthon az alapot sütéssel együtt 25 perc alatt elkészíthetjük.

Ráadásul a fennmaradó 20 percben a tortát be is tudjuk fejezni.

Lássuk hogyan, kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom a siker biztos.

WP_000740

Az alaphoz, 27 cm tortaformát használva

4 tojás

10 dkg cukor

10 dkg liszt

1,5 ek olaj

margarin és liszt a forma kikenéséhez

Krém:

1 csomag tejszín ízű pudingpor

3 ek. porcukor

4 dl tej

A tetejére:

1-2 banán vagy tetszés szerintin gyümölcs

1 csomag zselatin

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, közben hozzáadjuk a cukrot, amivel még tovább verjük a habot. Ezután egy keverőtálba kanalazzuk a habot, majd a tojássárgákat egyenként  hozzákeverjük, valamint az olajat és végül a lisztet egy keverő lapát segítségével beleforgatjuk amíg szép sima tésztát nem kapunk.

A tortaformát alaposan kikenjük margarinnal, ügyelve, hogy a recéket is alaposan bevajazzuk, mert csak akkor lesz szép a torta formája. Vékonyan behintjük liszttel és a tésztát a formába simítjuk.

Alul-felül sütésre állítva a sütőt előmelegítjük és 180 C-on kb. 15 perc alatt készre sütjük. Tűvel ellenőrizzük a tésztát, ha nem ragad a tűnkre a tészta, akkor elkészült.

Ezalatt megfőzzük a pudingot, majd kihűtjük. Kövessük a csomagoláson előírtakat, csak a tej és cukor mennyiségét változtassuk, hogy sűrű kenhető krémet kapjunk.

A kihűlt tortát megkenjük a megfőzött pudinggal, majd a gyümölcsöt rárakjuk.

A tasakon található információk szerint elkészítjük a zselét, én a főzés mentes változatot szoktam használni, mert gyorsan elkészül.

A tortára csurgatjuk a zselét, nem muszáj mindet felhasználni, mert lehet, hogy túl sok a zselatin a tortára és nem szeretnénk, hogy elázzon a sütemény, ezért csak annyit használjunk amennyi a gyümölcsöket ellepi.

Fogyasztásig hűtőbe tesszük, de a legjobb 2-3 órát várni a felvágással, mert az ízek addigra érnek össze és a piskótánk is a kívánt állagot éri el.

WP_000747

 

WP_000745

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!