Joanne Fluke könyveit nagyon szeretem, egyrészt, mert jópofa krimi sorozat, másrészt, mert sok használható receptet tartalmaz minden egyes kötet.
Most éppen a Rejtélyes répatorta és gyilkosság c. részt olvastam és egyből tudtam, hogy muszáj lesz megsütnöm a címben is szereplő rejtélyes répatortát.
Többször készítettem már a sorozat könyvei alapján süteményt és meg kell mondanom volt amelyik finom volt és volt, ami annyira nem nyerte el a tetszésünket.
Azonban a rejtélyes répatorta abszolút siker lett, ezért is gondoltam, hogy megosztom veletek az elkészült remekművet, hátha nem olvastátok a könyvet és így nem is akadhatott meg a szemetek ezen a szuper süteményen.
Az ananász és répa nagyon összeillik a kardamommal és a fahéjjal.
Két pici hiba volt a könyvben leírt receptnél, bár szerintem ez csak szerkesztési hiányosság lehetett.
1. Nem szerepelt a fahéj a leírásnál csak annyi, hogy 1,5 tk. és a nagy semmi mellette. A leírásból kellett kisakkozni, hogy mi is a hiány.
2. A máz leírásánál pedig nem szerepel az összetevőként említett porcukor hozzáadásának lépése.
Ettől függetlenül remekül elkészíthető és igazi tavaszváró sütemény.
Készítsétek el bátran, nem nehéz, de annál finomabb.
![Rejtélyes répatorta és gyilkosság](https://krisztinakonyhaja.blogcdn.p3k.hu/files/2014/03/rejtelyes_repatorta_z2.jpg)
Joanne Fluke
Rejtélyes répatorta és gyilkosság
Hannah Swensen titokzatos esetei 10.
ISBN 9789639769731
Kiadás éve: 2012
Ár: 3290 Ft
Itt bele is lehet olvasni a könyvbe a kiadó oldalán: http://www.illia.hu/images/pdf/rejtejesrepatorta.pdf
Ez nem egy fizetett hirdetés, nem állok semmilyen kapcsolatban a kiadóval, egyszerűen tényleg finom volt a sütemény.
20 dkg kristálycukor
2 tojás
1 dl olaj
1 tk. vanília aroma
1 kis pohár tejföl
1,5 tk. szódabikarbóna
1,5 tk. fahéj
1,5 tk. kardamom
1 tk. só
1 dobozos ananász konzerv a levével
20 dkg aprított dió
20 dkg liszt
20 dkg reszelt sárgarépa
A krémhez:
10 dkg olvasztott vaj
25 dkg krémsajt
40 dkg porcukor
1 tk. vanília aroma
A tojást villával felverjük, hozzáadjuk a cukrot, az olajat és a vanília aromát, elkeverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt, a szódabikarbónát, a fahéjat, a kardamomot, a sót és jó alaposan összedolgozzuk.
A masszához adjuk az ananászkonzervet-az ananászt kisebb darabokra vágjuk-a levével együtt. Hozzákeverjük az aprított diót (én darálva kevertem hozzá), és 2-3 részletben a lisztet is. Szép simára keverjük és már csak a reszelt sárgarépával kell jól elkevernünk.
Egy kb. 22×35 cm-es tepsit kivajazunk, lisztezünk és egyenletesen belesimítjuk a masszát.
175 C-on előmelegített sütőben kb. 40-50 perc alatt megsütjük, nekem 30 perc is elegendő volt. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tegyük félre kihűlni a süteményt.
Elkészítjük a mázat.
Az olvasztott vajat és a mascarpone-t simára keverjük a vanília aromával. Ezután dolgozzuk össze szép fényes mázzá a porcukor hozzáadásával.
A kihűlt torta tetejére kis buckákat halmozunk a könyv leírása én simán rákentem és szép egyenletes lett.
Ajánlott, hogy a bevonómáz szobahőmérsékletű legyen, akkor lehet szépen dolgozni vele.
A mázból ételfesték segítségével répákat is készíthetünk dísznek.
![WP_001592](https://krisztinakonyhaja.blogcdn.p3k.hu/files/2014/03/WP_001592.jpg)
Oldal ajánlása emailben
X
Csicsergő