Anyacsavarintó

Almavacsora

Nem is tudom ezt az almás melegszendvicset miért nem árusítják a karácsonyi és egyéb téli vásárokban, mert igazán megérdemelné.

Kellemesen fanyar, mindamellett édes és krémes a sajt pedig lágyan folyik.
Pillanatok alatt elkészíthetjük, a legfinomabb grillezve, de elkészítehtő sima sütőben is magas hőmérsékleten.

Egy rumos teával a legfinomabb vacsora az emberes hónapokban.

5 szelet szendvicskenyér, lehetőleg rozs
5 karika alma /1 nagyobb alma/
5 szelet sajt
teavaj

A kenyereket megvajazzuk az almát szeletekre vágjuk, majd a közepén a magházat kör alakban kiszedjük ráfektetjük a sajtot és 200 C-os sütőben addig sütjük, míg a sajt egy kicsi aranybarna színt nem kap.

Kép-002

Egyszerű vacsora, akár nyaraláskor is kiváló

Ez egy hihetetlenül egyszerű, gyors és laktató reggeli vagy vacsora, jól jöhet nyaraláskor, vagy hónap végén, amikor már szűkösen állnak rendelkezésre a források.

Igazából nem is recept, de gyors és egyszerű,  pont annyira, hogy már-már zseniális.

2 szelet kenyér

vaj

felvágott (el is hagyható)

2 tojás

2 szelet sajt (ez is elhagyható)

Egy tepsit kivajazunk és előmelegítjük a sütőt.

A kenyeret megkenjük vajjal, úgy, hogy a széleire is jusson. A kenyér közepébe egy mélyedést készítünk (ez lehet kocka, ovális stb.), figyeljünk, hogy ne szakadjon át a kenyér csak jól le legyen lapogatva a kenyér belseje,  majd belehelyezzük a felvágottat és jöhet rá a tojás, beboríthatjuk sajttal is, majd megsózzuk és mehet a sütőbe, amíg a kenyér szépen megpirul a tojás pedig tükörtojás állagúra meg nem sül.

WP_002042

WP_002044

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!