Anyacsavarintó

Egy pohár luxus - Tejmentes "tejturmix" mangóval

A holnapi hosszú hétvége első napjára ajánlom ezt a finom reggeli italt. Néha érdemes egy kis odafigyelést fordítani a reggelinkre, jelen esetben a reggeli italunkra. Egy finom, ráérős reggelitől jól indul a napunk is.

Holnap, azaz március 15-én indítsuk a reggelt egy egészséges turmixszal, közben lapozzuk át kedvenc újságunkat, így máris loptunk egy kis “énidőt”. Ezt követően pedig, energiával telve ellátogathatunk egy múzeumba, hiszen ezen a napon több intézményi is ingyenesen látogatható lesz.

Ingyenesen látogatható múzeumok:

Budapesten a Magyar Természettudományi Múzeum, a Sziklakórház, a Petőfi Irodalmi Múzeum,  Szentendrén a Skanzen, Székesfehérváron az Alumíniumipari Múzeum (10-14 óra között), Miskolcon a Kohászati Múzeum, Nyíregyházán a Jósa András Múzeum, Keszthelyen a Történelmi Panoptikum,  Debrecenben a Déri Múzeum. A lista folytatódik, indulás előtt érdemes tájékozódni.

Tehát a fentieken kívül is számos múzeum várja az érdeklődőket ezen a napon ingyenes belépéssel, így mindenképpen  érdemes egy kicsit kimozdulni, és talán még az időjárás is kegyes lesz hozzánk.

Tejmentes “tejturmix” mangóval

Hozzávalók:

1 db érett mangó

2 dl növényi alapú joghurt

1 dl mandulatej

1 tk. méz vagy ízlés szerint édesítőszer

Leheletnyi szerecsendió

Díszítés:

Növényi hab (vegán habspray)

A hozzávalókat egyszerűen összeturmixoljuk, a pohár aljába 2 jégkockát teszünk, erre ráöntjük a turmixot és végül a habbal tesszük teljessé.

Ez a turmix úgy gondolom, hogy igazi ünnepi reggelekre való kényeztetés, mert egészséges, ízletes és hozzá tudja adni azt a bizonyos luxus életérzést a reggelünkhöz, ami a hétköznapokból hiányzik.


 

Bázeli brunsli /lisztmentes, tejmentes sütemény/

Egy nagyon finom liszt és tejmentes keksz egyenesen Svájcból

WP_000774

25 dkg mandula /szükség esetén lehet dió is/

25 dkg porcukor

5 dkg jó minőségű kakaópor

1-1 csipet szerecsendió és fahéj

1 csomag vaníliás cukor

3 evőkanál meggypálinka /lehet más gyümölcs is/

2 tojásfehérje

nyújtáshoz kevés porcukor

a szóráshoz maradék mandula és durva szemű kristálycukor

WP_000779

 

 

Cupcake-papír innen:https://www.eztettem.hu/shop

 

A mandulát és a porcukrot aprító gép segítségével finomra aprítjuk. Hozzáadjuk a kakaóport, a fűszereket, a vaníliás cukrot és a pálinkát. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a masszához forgatjuk. Egy puha tésztamasszát kell kapnunk.

Minimum egy órát hűtőszekrényben pihentetjük.

A gyúródeszkát meghintjük porcukorral és a tésztát kb. 1 cm vastagra nyújtjuk. Virágformákat szúrunk a tésztából /lehet más forma is/, majd bele a tészta egyik oldalát a maradék aprított mandulába és durva szemű cukorba nyomjuk és a cukros felével felfele sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

150 C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.

WP_000808

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!