Ismét előkerült az egyik kedvenc tökös süteményem, igazán finom és omlós. Még az is megkedvelheti a sütőtököt ebben a formában, aki egyébként nem szereti a sütőtököt.
Ezt a receptet Dr Oetker-nél olvastam valamikor, átalakítottam saját ízlés szerint, azt kell mondanom, hogy a sütés közben a konyhában szálló illat valami mesés volt, a sütőtök és a fűszerek illata leírhatatlan, az íze is nagyon pikáns és különleges, egyszóval érdemes kipróbálni ezt a sütit, úgyis most van sütőtökszezon.
Hozzávalók:
Tésztához:
1 sütőtök fele, apró kockára vágva
Alaptészta:
35 dkg liszt, lehet Graham liszt is
1 zacskó sütőpor
10 dkg barna cukor
1 tojás
0,5 dl étolaj
1 pohár tejföl
Tésztamorzsa
20 dkg liszt
10 dkg barna cukor
15 dkg margarin
fűszerek: szerecsendió, fahéj és gyömbér, ebből a kombinációból ízlés szerint szórunk bele
1. A tököt megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk
2. Alaptészta:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a többi hozzávalóval tésztát gyúrunk és kivajazott tepsibe tesszük.
3. Tésztamorzsa:
A lisztet, a cukrot és a fűszereket összekeverjük majd a hideg vajjal elmorzsoljuk.
4. A tésztára rászórjuk a kockára vágott tököt, úgy, hogy mindenhova jusson bőven
5. A tök tetejére egyenletesen elhintjük a morzsás tésztát.
6. 200 C-on kb. 35-40 perc alatt készre sütjük
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: