Egy igazán remek és tényleg maximum 15-20 perc alatt elkészíthető sütés nélküli tortát hoztam, nálunk Anyák napjára is ez fog készülni eperrel a tetején.
1 zacskó vaníliás Győri Édes keksz (180 g)
1 zacskó kakaós Győri Édes keksz (180 g)
13-15 dkg olvasztott vaj
Krém:
25 dkg mascarpone
15 dkg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
1 kisebb citrom reszelt héja és leve
2 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
A kekszet ledaráljuk, a vajat megolvasztjuk. Az olvasztott vajat a kekszhez öntjük és jól összedolgozzuk egy keverőlapát segítségével, majd egy kapcsos tortaformába nyomkodjuk (amennyiben nem tapadásmentes a forma előtte sütőpapírt tegyünk az aljára).
A krém hozzávalóit összekeverjük a tejszínhab kivételével, mert abból a fixáló segítségével kemény habot verünk és csak ezután keverjük a krémhez.
A legjobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük és tálalás előtt bármilyen idény gyümölcsöt tehetünk a tetejére, most lassan itt az eper szezon azzal is kiváló.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: